تاریخچه پلی‌استیشن 2

لیست محتوا

پلی استیشن ۲(PlayStation 2)

بعد از موفقیت باورنکردنی پلی استیشن اصلی یا همان پلی استیشن ۱، سونی به سراغ پلی استیشن ۲ رفت. پلی استیشن ۲ یا به اختصار (PS2) دومین کنسول خانگی خانواده پلی استیشن بود که توسط سونی اینتراکتیو انترتینمنت ساخته شد. این کنسول برای اولین بار در مارس سال 2000 در ژاپن عرضه شد.

این کنسول در نسل ششم کنسول‌های خانگی با کنسول‌های آن نسل یعنی گیمکیوب (GameCube) از نینتندو، دریم‌کست (Dreamcast) از سگا و ایکس‌ باکس (Xbox) از مایکروسافت در رقابت بود. این کنسول دوست‌داشتنی پرفروش‌ترین کنسول تمام دوران تا به این لحظه است؛ بیش از ۱۵۵میلیون واحد از آن در سراسر دنیا فروش رفته است که تقریباً سه برابر فروش سه کنسول رقیب خودش با هم است.

تاثیرگذاری پلی استیشن ۲ بر صنعت بازی‌سازی

این کنسول پرطرفدار با فناوری‌های پیشرفته‌ای نظیر صدای واقع‌گرایانه، امکانات آنلاین، و از همه مهم‌تر بهبود گرافیکی توانست تجربه میلیون‌ها کاربر را جذاب‌تر از همیشه کند. با ارائه قابلیت‌های گرافیکی پیشرفته، این امکان را برای بازی‌سازان فراهم می‌کرد که بازی‌هایی با گرافیک بهتر و روایت داستانی گسترده‌تری را توسعه دهند تا تجربه بازی کردن برای کاربران به‌ یاد ماندنی شود. این باعث شد که بازی‌ها با گرافیک بالاتری عرضه شوند و صنعت بازی‌سازی به سمت پیشرفت و رقابت حرکت کند.

علاوه بر گرافیک کیفیت صدا نیز بهبود یافته بود. پلی استیشن ۲ با قابلیت اتصال به اینترنت، امکان بازی‌های چند نفره به صورت آنلاین و ایجاد یک جامعه آنلاین از بازیکنان، توانست تجربه بازی‌ را بهبود ببخشد و این صنعت را به سمت نوآوری و تعاملات آنلاین سوق دهد.

PlayStation 2
PlayStation 2

پیشرفت‌های فنی پلی استیشن ۲

یکی از نکات قابل توجه پلی استیشن ۲ پردازنده مرکزی (CPU) آن بود. نام این پردازنده ایموشن انجین (Emotion Engine) که محصولی از همکاری سونی و توشیبا (Tushiba) است و گفته می‌شود از کامپیوترهای ‌شخصی قدرتمندتر است. این پردازنده با قابلیت‌های رندرینگ گرافیکی و قدرت پردازش بالا، تجربه بازی را یک سطح ارتقاء می‌داد.

پلی استیشن اولین کنسول بازی بود که به سیستم DVD Writer مجهز بود و علاوه بر بازی، امکان تماشای فیلم‌های DVD را فراهم می‌کرد علاوه بر این، این کنسول مجهز به یک کارت حافظه ۱۲۸ کیلوبایتی برای ذخیره اطلاعات بازی بود.

این کنسول قابلیت اتصال به اینترنت رافراهم می‌کرد که امکان بازی‌های آنلاین و دانلود محتواهای مختلف را برای کاربران فراهم می‌کرد. سازگاری این کنسول با بازی‌های نسل قبلی پلی استیشن نیز باعث افزایش محبوبیت آن شد و باعث می‌شد که بازیکنان، بازی‌های کلاسیک خود را در کنسول جدید دوباره بازی کنند.

گاردین (The Guardian) در تاریخ ۴ ژانویه ۲۰۱۳ اعلام کرد که تولید پلی استیشن ۲ در سراسر جهان به پایان رسیده است. این کنسول در سال ۲۰۱۵ به عنوان محبوب‌ترین کنسول تمام دوران شناخته شد.

بازی‌های پلی استیشن ۲

پلی استیشن ۲ با لیستی شگفت‌انگیز از بازی‌های متنوع و بی‌نظیر، به عنوان یکی از مهم‌ترین نقاط عطف در تاریخ بازی‌های ویدیویی شناخته می‌شود. این لیست از ژانرهایی مثل استراتژیک، اکشن، ماجراجویی، نقش‌آفرینی و مسابقه‌ای تشکیل می‌شود که هر کدام از آنها تجربه‌ای منحصر به فرد و شاید تکرار نشدنی را به بازیکنان ارائه می‌دهند.

GTA San Andreas
GTA San Andreas
God Of War: Ghost Of Sparta
God Of War: Ghost Of Sparta

بازی‌هایی نظیر God Of War، Grand Theft Auto، Final Fantasy X، Metal Gear Solid 2&3، Resident Evil 4، Silent Hill 2، Black، Max Payne و کلی بازی دیگر که هر کدام از آنها برای ما رویایی و به یاد ماندنی بودند، باعث محبوبیت فوق‌العاده‌ پلی استیشن ۲ در بین گیمرها شد. این بازی‌ها علاوه بر تجربه‌های خاصی که فراهم می‌کردند به عنوان نمونه‌هایی از برجسته‌ترین بازی‌های تاریخ ویدیو گیم به شمار می‌روند.

Resident Evil 4
Resident Evil 4

کنترلر پلی استیشن ۲ (دوال‌شاک ۲)

علاوه بر پلی استیشن ۲ که به عنوان یکی از محبوب‌ترین کنسول‌های تاریخ شناخته می‌شود، کنترلر آن یعنی DualShock 2 نیز به عنوان یکی از محبوب‌ترین تجهیزات گیمینگ شناخته می‌شود. این کنترلر از لحاظ ظاهری شباهت بسیاری به کنترلر پلی استیشن اصلی دارد، به غیر از رنگ آن که به مشکی تغییر کرد. این تغییر رنگ در نسل‌های بعدی نیز برجا ماند و مشکی به عنوان رنگ اصلی کنترلرهای پلی استیشن انتخاب شد. به غیر از این تغییرات، آنالوگ‌ها حساس‌تر و دقیق‌تر شده‌ بودند و با توجه به میزان فشاری که روی دکمه‌ها یا آنالوگ توسط بازیکن وارد می‌شد، تاثیر مستقیم روی نتیجه خروجی حرکت یا انجام کار درون بازی می‌گذاشت.

DualShock 2
Dualshock 2

پلی استیشن ۲ اسلیم (PS2 Slim)

پلی استیشن ۲ مانند نسخه اصلی در ابتدا با ابعاد بزرگتری عرضه شد. بعد از ۴ سال در سپتامبر ۲۰۰۴ سونی نسخه کوچک‌تری از پلی استیشن ۲ با نام PlayStation 2 Slim را معرفی کرد. از بهبودها و تغییرات این کنسول نسبت به پلی استیشن ۲ اصلی می‌توان به صدای کمتر و اضافه شدن درگاه شبکه (Ethernet) اشاره کرد.

این کنسول حتی در نسل هفتم کنسول‌های خانگی یعنی در زمان پلی استیشن ۳، به مدت طولانی محبوب بود. تولید کنسول PS2 Slim line تا ابتدای سال ۲۰۱۳ ادامه داشت و سونی در نهایت اعلام کرد که پس از بیش از دوازده سال، تولید این کنسول متوقف می‌شود.

PlayStation 2 Slim line
PlayStation 2 Slim

پلی استیشن ایکس (PlayStation X) سال ۲۰۰۳

PSX در ۱۳ دسامبر ۲۰۰۳ در بازار ژاپن عرضه شد، این کنسول یکی از فناوری‌های نوآورانه بازی و مولتی مدیا بود. این دستگاه ترکیبی از پلی استیشن ۲ و یک ضبط‌ کننده ویدیو دیجیتال بود که قابلیت ضبط و پخش ویدیو را بر روی دیسک‌ها DVD-RW و DVD-RAM داشت.

پلی استیشن ایکس به عنوان اولین دستگاه از رابط کاربری گرافیکی XMB (XrossMediaBar) استفاده کرد. این رابط کاربری زیبا بعدها در دیگر دستگاه‌های سونی مانند پلی استیشن ۳، پلی استیشن پرتابل، برخی از پخش کننده‌های دیسک بلوری و تلویزیون‌های براویا (Bravia) استفاده شد.

PlayStation X
PlayStation X