تاریخچه پلی‌استیشن 3

لیست محتوا

پلی استیشن ۳ (PlayStation3) ۲۰۰۶

سومین کنسول خانگی پلی استیشن با نام پلی استیشن ۳ در نوامبر ۲۰۰۶ در ژاپن و در مارس ۲۰۰۷ در اروپا، در نسل هفتم کنسول‌های خانگی عرضه شد.

به دلیل گرافیک بالا، کنترلر دارای سنسور‌های حرکتی، قابلیت‌های شبکه‌ای و درایو بلو ری(Blu-Ray) پیشرفته‌ترین کنسول در آن زمان شناخته می‌شد. به دلیل استفاده از درایو بلو ری، این کنسول نسبت به رقیبانش که از DVD استفاده می‌کردند یعنی ایکس‌ باکس ۳۶۰ (Xbox360) از مایکروسافت و کنسول وی (Wii) از نینتندو، گران‌تر بود و قیمتی معادل ۶۰۰ دلار داشت.

پلی استیشن ۳ دارای پورت HDMI با خروجی 1080p و فناوری WiFi برای اتصال به اینترنت بود که قدرتمندترین رقیب آن یعنی ایکس‌ باکس ۳۶۰ از آن بی‌‌بهره بود.

کنترلر دوال شاک ۳ (DualShock3) از اولین نمونه‌های کنترلر بی‌‌سیم سونی بود که همراه این کنسول معرفی شد و از فناوری تشخیص حرکت (Motion-Sensing) برخوردار بود.

PS3 در ابتدا با هارد دیسک ۲۰ گیگابایتی و ۶۰ گیگابایتی رائه شد، اما در طول عمرش ظرفیت آن تا حدود ۵۰۰ گیگ افزایش یافت. پلی استیشن ۳ تا نوامبر ۲۰۱۳ بیش از ۸۰ میلیون واحد در سراسر دنیا فروش کرد.

PlayStation 3
PlayStation 3

پیشرفت‌های فنی پلی استیشن ۳

PS3 با پردازنده اصلی Cell و پردازنده گرافیکی NVIDIA RSX و حافظه داخلی بزرگ برای ذخیره داده‌ها توانایی‌های بالایی ارائه می‌کرد. این کنسول در زمان خودش قدرتمندترین سخت‌ افزار بازی‌های ویدیویی را دارا بود.

همانطور که گفتیم پلی استیشن ۳ از پردازنده اصلی Cell استفاده می‌کرد که توسط سونی ، توشیبا و ای بی ام (IBM) ساخته شده بود. این پردازنده دارای یک هسته مرکزی و هشت هسته کمکی یا به اصطلاح (SPE) است که توان محاسباتی بالایی دارد، علاوه بر اینها این پردازنده از فناوری هایپرتریدینگ (Hyper Threading) استفاده می‌کند که به بهبود عملکرد کنسول کمک می‌کند.

پردازنده گرافیکی NVIDIA RSX از معماری Shader Model 4.0 پشتیبانی می‌کند و همین موضوع باعث تصاویر با کیفیت بالا و جزئیات دقیق می‌شود که تجربه بصری گیمرها را فوق‌العاده می‌کند.

پلی استیشن ۳ دارای پورت USB 2.0، بلوتوث و اتصال بی‌سیم وای فای است که به کاربران امکان اتصال دستگاه‌های جانبی مختلف مانند دوربین‌ها و کنترلرها را می‌دهد.

بازی‌های پلی استیشن ۳

پلی استیشن ۳ دارای بازی‌های انحصاری فوق‌العاده‌ای است که هر کدام از آنها بسیار محبوب و با ارزش شناخته می‌شوند؛ بازی‌هایی نظیر The Last Of Us، Uncharted 2: Among Thieves، God Of War 3 و کلی بازی دیگر که تجربه‌های بی‌نظیری را برای کاربران فراهم می‌کنند.

The Last Of Us
The Last Of Us
Uncharted 2: Among Thieves
Uncharted 2: Among Thieves

به غیر از بازی‌های انحصاری خود کنسول، بازی‌های حیرت‌آوری در آن نسل بر روی این کنسول منتشر شدند؛ بازی‌هایی مانند Red Dead Redemption، GTA IV، Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots، Little Big Planet از این قبیل بازی‌های بزرگ بودند.

GTA IV
Grand Theft Auto IV

پلی استیشن ۳ چگونه در صنعت ویدیو گیم تأثیرگذار بود؟

با توجه به پردازنده گرافیکی قوی و توان پردازشی بالای هسته اصلی، بازی‌سازان می‌توانستند تصاویری با جزئیات بالاتر و گرافیک سنگین‌تر را بسازند و همین مسئله باعث شد وهنگام عرضه پلی استیشن ۳ توان‌های گرافیکی بازی‌ها به شدت ارتقاء پیدا کند.

شبکه PlayStation Network به گیمرها امکان دسترسی به خدمات آنلاین مانند بازی‌های چند نفره، دانلود بازی‌ها و محتواهای دیگر را فراهم می‌کرد. این امکانات آنلاین باعث ارتقاء تجربه اجتماعی و تعاملی گیمرها را ‌شد و به توسعه جامعه آنلاین گیمرها کمک کرد.

پلی استیشن ۳ با فراهم کردن یک پلتفرم قدرتمند، نقش مهمی در ارتقاء فناوری و توسعه صنعت بازی‌های ویدیویی ایفا کرد و تأثیرات آن هنوز هم در بازار و صنعت ویدیو گیم قابل مشاهده است.

کنترلر پلی استیشن ۳ (DualShock 3)

اولین تغییر مهم در کنترلرهای پلی استیشن استفاده از قابلیت بی‌سیم برای اتصال به کنسول بود. علاوه بر آن دقت جوی‌استیک‌ها بسیار بیشتر از دوال‌شاک ۲ شده بود؛ همچنین ۴ چراغ به پشت دسته برای مشخص کردن بازیکن‌ها هنگام اتصال چند نفر به کنسول، اضافه شده بود. این کنترلر از طریق بلوتوث به کنسول وصل می‌شد و به بازیکنان این اجازه را می‌داد که در فاصله دلخواه و بدون هیچ محدودیت حرکتی بازی کنند.

DualShock 3
DualShock 3

یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب این دسته، فناوری سنسور حرکتی (Sixaxis) بود؛ این ویژگی باعث این بود که با حرکت دادن دسته در بازی‌های مخصوص و بدون استفاده از دکمه‌ها، کاراکتر را حرکت دهید. همچنین قابلیت بازخورد لرزشی باعث این بود که با هر ضربه و انفجار و اتفاقات درون بازی، شما لرزشی را حس کنید.

پلی استیشن ۳ اسلیم (PlayStation 3 Slim) ۲۰۰۹

مانند نسل قبل، سونی در سپتامبر ۲۰۰۹ یک نسخه جمع و جورتر از پلی استیشن ۳ را عرضه کرد. این نسخه از کنسول پلی استیشن ۳، دارای پسوند اسلیم بود و سه برابر کوچک‌تر و سبک‌تر از پلی استیشن ۳ اصلی بود، همچنین به علت تکنولوژی ۴۵ نانومتری پردازشگر Cell به نیروی کمتری احتیاج داشت.سیستم خنک‌ کننده‌ی این مدل دچار تغییرات قابل توجهی شده بود و در نتیجه صدای کمتر و عملکرد بهتری برای خنک کردن دستگاه داشت.

PlayStation 3 Slim
PlayStation 3 Slim

پلی استیشن ۳ سوپراسلیم (PS3 Super Slim) سال ۲۰۱۲

در نمایشگاه توکیو گیم شو (Tokyo Game Show) در سپتامبر ۲۰۱۲، سونی اعلام کرد که یک بازطراحی جدید و نازک‌تر از پلی استیشن ۳ را عرضه می‌کند که یا با هارد دیسک ۲۵۰ گیگی و یا ۵۰۰ گیگی عرضه خواهد شد.

این نسخه از پلی استیشن ۳ با بهبود در عملکرد و کارایی توانسته بود تجربه گیمرها را بهبود ببخشد. سوپر اسلیم با مصرف انرژی کمتر و حرارت کمتر اجازه می‌داد که کاربران با خیال راحت‌تری از کنسول خود استفاده کنند.

PlayStation 3 Super Slim
PlayStation 3 Super Slim

سه نسخه از مدل پلی استیشن سوپر اسلیم معرفی شد. اولین نسخه با حافظه ۵۰۰ گیگابایتی، دومین نسخه با حافظه ۲۵۰ گیگی که در مناطق PAL (اکثر اروپل و آفریقا و بخش‌هایی از آمریکا جنوبی، اقیانوسیه و آسیا) در دسترس نبود و سومین نسخه با یک حافظه فلش ۱۲ گیگابایتی که در مناطق PAL و کانادا در دسترس بود.