تاریخچه پلی‌استیشن 4

لیست محتوا

پلی استیشن ۴ (PlayStation 4) ۲۰۱۳

پلی استیشن ۴ به عنوان کنسول نسل هشتمی پلی استیشن، توسط سونی اینتراکتیو اینترتینمنت توسعه یافت. این کنسول در فوریه ۲۰۱۳ معرفی، و در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۳ در آمریکای شمالی، ۲۹ نوامبر ۲۰۱۳ در اروپا، آمریکای جنوبی، استرالیا، ۲۲ فوریه ۲۰۱۴ در ژاپن عرضه شد.

پلی استیشن ۴ در اولین روز فروش، فروشی معادل ۱ میلیون واحد را تجربه کرد و رکورد بیشترین فروش در ۲۴ ساعت را به نام خودش ثبت کرد. این کنسول به عنوان یک کنسول نسل هشتمی با کنسول‌های Xbox One از مایکروسافت، Wii U و Switch از نینتندو رقابت می‌کند.

این کنسول در سه نسخه فت، اسلیم و پرو عرضه شد که در تاریخ ۷ سپتامبر ۲۰۱۶ نسخه کوچک‌تر و سبک‌تر آن با نام PS4 Slim معرفی شد. چند وقت بعد نسخه پیشرفته‌تر و قوی‌تر از نسخه اصلی که دارای یک GPU قوی‌تر با رزولوشن 4K بود را با نام PS4 Pro را عرضه کرد.

پیشرفت‌های فنی پلی استیشن ۴

این کنسول از یک واحد پردازنده تسریع شده (APU) استفاده می‌کند که توسط شرکت ای ام دی (AMD) با همکاری سونی بهینه‌سازی شده است. این واحد شامل یک پردازنده مرکزی (CPU) و یک پردازنده گرافیکی (GPU) است.

رم این دستگاه با حافظه ۸ گیگابایت از نوع DDR5 است و به صورت به صورت اشتراکی با کارت گرافیک از این حافظه استفاده می‌کند. این کنسول شامل یک ماژول صوتی است که قابلیت پشتیبانی از گفتگوهای درون بازی را فراهم می‌کند. علاوه بر آن پلی استیشن ۴ قابلیت ضبط و به اشتراک‌ گذاری ویدیوهای مربوط به گیم پلی را نیز دارد. از امکانات دیگر پلی استیشن ۴ می‌توان به امکانات شبکه بی‌سیم، دو درگاه USB 3.0 و بلوتوث اشاره کرد.

PlaysStation 4
PlaysStation 4 Fat

یک پورت برای اتصال دوربین پلی استیشن یا دستگاه تشخیص حرکت که برای اولین بار برای پلی استیشن ۳ معرفی شد را نیز دارد. کنترلر DualShock 4 برای اولین بار بعد از یک دهه نیز با طراحی جدید جهت ارگونومی بهتر معرفی شد. علاوه بر آن سونی تغییراتی قابل توجهی دیگری نیز در کنترلرهایش ایجاد کرد که می‌توان به تاچ‌پد بزرگ آن و دکمه Share برای به اشتراک گذاری پیشرفت در بازی‌ها و تعامل بیشتر با جامعه گیمرها اشاره کرد.

بازی‌های PlayStation 4

بدون شک پلی استیشن ۴ یکی از محبوب‌ترین کنسول‌های دنیاست که با مجموعه‌ای از بازی‌های متنوع، جذاب و فوق‌العاده شناخته می‌شود.

ازبرجسته‌ترین و بهترین بازی‌های انحصاری این کنسول می‌توان به God Of War که با یک سبک جدید و متفاوت ظاهر شد و همه را غافلگیر کرد و یک ریبوت عالی برای این فرانچایز بود، و یا بازی Uncharted 4: A Thief's End که با یک گرافیک خیره کننده و گیم پلی بی‌نظیر توانست پایانی وصف ناپذیر برای شخصیت محبوبمان یعنی نیتن دریک را به تصویر بکشد اشاره کرد. از بازی‌های انحصاری باارزش دیگر می‌توان به Spider-Man، Bloodborne، inFAMOUS: Second Son، Death Stranding، Ratchet & Clank، The Last Of Us Part2، Detroit: Become Human و بازی‌های بزرگ دیگر اشاره کرد.

Uncharted 4: A Thief's End
Uncharted 4: A Thief's End

از بازی‌ّهای بزرگ نسل هشتم که برای پلی استیشن ۴ نیز عرضه شد باید به بازی‌هایی نظیر The Witcher 3: Wild Hunt، Red Dead Redemption 2، Dead Cells، Dragon Age: Inquisition، Hollow Knight، Metal Gear Solid V: The Phantom Pain و کلی بازی دیگر که تا ساعت‌ها می‌توان از آنها صحبت کرد نام برد.

Red Dead Redemption 2
Red Dead Redemption 2

از بازی‌های بزرگ نسل هشتم که برای پلی استیشن ۴ نیز عرضه شدند باید به بازی‌هایی نظیر The Witcher 3: Wild Hunt، Red Dead Redemption 2، Dead Cells، Dragon Age: Inquisition، Hollow Knight، Metal Gear Solid V: The Phantom Pain و کلی بازی دیگر که تا ساعت‌ها می‌توان از آنها صحبت کرد نام برد.

کنترلر پلی استیشن ۴ (DualShock 4)

دوال‌شاک ۴ ( DualShock 4) در ۱۵ نوامبر ۲۰۱۳ همراه با کنسول پلی استیشن ۴ عرضه شد. این کنترلر با بهبودها و پیشرفت‌های قابل توجهی نسبت به نسل‌های قبلی خود مانند صفحه لمسی توانست توجه بسیاری از گیمرهارا به خودش جلب کند. این کنترلر مانند دوال‌شاک ۳ از اتصال بی‌سیم استفاده می‌کند و با بلوتوث به PS4 متصل می‌شود.

DualShock 4
DualShock 4

از ویژگی‌های این کنترلر می‌توان به صفحه لمسی، اسپیکرهای داخلی، پورت USB برای شارژ و اتصال دستگاه‌های دیگر، ورودی جک صوتی اشاره کرد. این کنترلر به عنوان کنترلر اصلی پلی استیشن ۴ شناخته می‌شود اما از آن می‌توان برای پلتفرم‌های دیگر نظیر Android، IOS، PS5(فقط بازی‌های PS4) و رایانه‌های شخصی نیز استفاده کرد.

پلی استیشن ۴ اسلیم ( PlayStation 4 Slim)

مانند نسل‌های قبل از خودش، سونی در ۷ سپتامبر ۲۰۱۶ یک نسخه کوچک‌تر و سبک‌تر از نسخه اصلی را رونمایی کرد. پلی استیشن ۴ اسلیم یک ورژن باریک‌تر شده از نسخه اصلی است و به غیر از درگاه USB 3.1 و وای‌فای و بلوتوث هیچ تفاوت سخت‌افزاری قابل توجهی ندارد. این کنسول نسبت به نسخه اصلی مصرف انرژی بهینه‌تر و صدای کمتری دارد.

PlaysStation 4 Slim
PlaysStation 4 Slim

پلی استیشن ۴ پرو (PlayStation 4 Pro)

PS4 Pro در تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۱۶ به بازار عرضه شد. این کنسول در واقع نسخه قوی‌تر از نسخه عادی است؛ پلی استیشن معمولی ۱.۸۴ ترافلاپس قدرت پردازشی دارد در حالی که ورژن پرو قادر به ۴.۲ ترافلاپس قدرت پردازش است، این کنسول می‌تواند بازی‌ها را در حالت 4K و یا 4K آپ‌اسکیل اجرا کند.

پلی استیشن ۴ پرو برخلاف پلی استیشن ۴ معمولی و اسلیم از پورت‌های USB 3.1 با سرعت بالا استفاده می‌کند و همین موضوع باعث انتقال داده‌ها با سرعت بسیار بیشتری می‌شود. یکی دیگر از نکات خوب این نسخه از پلی استیشن ۴، بازگشت خروجی اپتیکال صدا است که در نسخه اسلیم حذف شده بود.

PlaysStations 4 Pro
PlaysStations 4 Pro

سونی برای پردازنده پلی استیشن ۴ پرو یک گیگابایت DRAM به صورت مجزا نیز در نظر گرفته که باعث اجرای راحت‌تر سیستم عامل می‌شود و در پخش تصاویر 4K مشکلی رخ ندهد. پردازنده این کنسول درست مثل پردازنده پلی استیشن ۴ معمولی، پردازنده جگوار از کمپانی AMD است اما فرکانس آن از 1.6 گیگاهرتز به 2.1 گیگاهرتز ارتقاء یافته است.